Bohusracet 2009

Då var årets Bohusrace avklarat och därmed våran första shorthandrace!

Starten gick i Uddevalla kl 16.00 och vinden var byig, vi valde hålla oss rätt långt bak i start fältet så vi slapp värsta kaoset i startlinjen men fastnade tyvärr lite för länge vid hängbron vid berget och hörde inte en startskottet, så vi var väl bland dom sista ut över startlinjen...men med saxade segel o hög fart så hann vi fatt dom flesta redan vid Uddevallabron och med adrealinet i topp när båten började pendla i vindbyarna tills vi fick gippat över storen till styrbord och tog riktning mot Svanesund.
Det blev ett riktigt rolig etapp med byig vind och vindvridningar på 30 grader och hela tiden båtar o tampas med i närkamper.
Första rundningen Hätteberget nådde vi kl 21.25 efter rundningen så fick vi en rejäl åktur uppåt mot Fjällbacka farten låg runt 9 knop och topparna närmare 10 Jihaa!! Kvällen bjöd på fin solnedgång och fin måne och det man upplevde aldrig att det blev mörkt egentligen.

Ääh det här skrivandet e lite trist så vi låter bilderna tala istället  ;)
   
Klockan är 18.34 o skepparen e mer än nöjd ;)Kl 20.10 och Dan tar över rodret lite så jag fixade lite varm Gulashsoppa innan rundningen av Hätteberget.
Kl 21.21 snart dags för rundning...


...av Hättebergets fyr som vi rundade Kl 21.25Kl 21.57 så börjar solen sjunka ner i horisontenKl e 22.01 och våra efterhängsna kamrater om styrbordKl 22.23 allt e lungt...Kl 22.26 syns solens sista strimmaKl 23.15 går "Capio" om oss och ca en timme senare Kl 00.07 så skymtar vi "Blur" ochsåKl 04.22 så seglar vi mot Fjällbacka och stöter på ett sund med ett bleke där många båtar står still och får göra omstarter för dom driver mot klipporna...Kl 04.28 försöker vi kryssa i bleket...


Kl 04.29 kom det lite vindpustar så vi fick styrfart och  lyckades till slut komma igenom och sen såg man snöpligt nog att efterföljande båtar gick igenom med fin vind... 
Nästa stopp kom efter rundningen av Valön kl 05.00 fotot e taget 05.10Vi var många som stod still efter Valön och vi passade på och äta frukostKl 12.22 var det dags för rundningen av Trestene i Norge och första 40 minuterna hade vi fin fart söderut men sen stannade vi i ett totalbleke norr om Kosteröarna...


Kl 14.51 provade vi med spinnakern...


...till slut fick tillräckligt med vind för att fyllas periodvis...fotot taget kl 20.07


Slapp spinnakergång när solen sjunker ner bland Väderöarna.

Vi gick förbi sista delmålet Mjölskär kl 00.26 med den fabulösa hastigheten av 1 knop och spinnakern satt tills vi fick börja kryssa vid Smögen och fick faktiskt rätt ok fart tills vi kom i lä vid Saxen och tappade styrfart och började driva bakåt.
Tyvärr så fick vi bottenkänning kl 03.15 och fick starta motorn för att komma loss och fick inte upp styrfart ens efter det...då rann entusiasmen ur oss och vi puttrade dom sista  5 distansen för motor efter nästan 36 timmars segling...lite knäckta men otroligt nöjda med seglingsupplevelsen och tävlingen som sådan.

Dom preliminära rapporter vi fick så låg vi trea hela vägen till Strömstad om det nu kan stämma...men vi lever på det iallafall ;)

Vi har redan bestämt oss för att vara med nästa år igen :)
 

Andra länkar till årets Bohusrace
http://www.blur.se/2009/06/29/bohusracet-2009/
Björnsbåt


Hittade ett fartfyllt foto på "Silence"  på arrangörens sida

"Silence" kapad till längst till vänster på fotot


Marko K
Contrast 33 "Silence"

Kommentarer
Postat av: Blur

Fina bilder (som vanligt).Hoppas ni är med nästa år också!?

Postat av: Björn N

Snygga bilder!

Bröt ni med bara 5 kvar?

2009-07-03 @ 11:47:44
URL: http://bjornsbat.blogspot.com/
Postat av: Juxh

La verdad que si... si suele hacer algunas fotos curiosas, la luz natural de la zona ya de por si les da a las fotos ese toque tan atractivo y eso junto a un buen enfoque de la situacion da el resultado de buenas fotos.las puestas de sol son cantidad de majas.

2009-07-04 @ 22:07:54
URL: http://nazrem.wordpress.com/
Postat av: Mikael Vesala

Tjenare! Ja det var ett härligt BR. Det har det varit alla år vi varit med förresten, undrar om vi kan våga hoppas på lika gott väder igen? Och bilderna ÄR verkligen fina!Förresten , du hade ju tagit några på oss, som jag gjärna skulle få kopior på. skulle det gå för sig?Ses på BR!

2010-03-29 @ 23:47:20
URL: http://www.cheetah30.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback