Intensiv helg men plattsättning!

Ingen båt blev det denna helgen heller men det blev gjort destå mer hemma istället.
Bestämde mig i fredags att hyra släp, padda o diamant kap i smaband med att Allt i Mark hade kampanj på trädgårds sten.
Jag hade skissat av trädgården i skala och kommit fram till att det skulle gå åt drygt 40 kvm sten och 6 meter stödmur dessutom skulle den gamla kantstenen riktas.


Så här såg det ut innan vi började...
Här e kantstenen riktad och stödmurarna på båda sidor trappan klar...grundarbetet börja se paddat o klart ut.Dags o lägga ut markväven o flisen.
Första biten e satt...


Här skrapar vi ut flis med hjälp av rätskiva och metallrör som man vägt av med vattenpass.
Börjar likna något


Benders Labyrint


Då var 20 kvm laggt så hälften återstår
10 kvm till laggt på Mädagkvällen efgter jobbet...


då har man en fjärde del kvar pluss kapning...:)


//Marko K

Barbecue höst!

Nu när butikerna säljer av sina sommarvaror för halva priset så passade jag på att uppdatera min 9 år gamla grill, så nu när man har så mycket meck med huset så kan man ju passa på o göra lite kul Amerikansk Barbecue samtidigt...
Recept hittade jag på bland annat

http://www.grilling24x7.com/index.shtml

http://www.barbecueweb.com/

Första rätten fick bli typisk amerikans Beer Can Chicken som går ut på att man ställer kycklingen på en ölburk och grillar den med indirekt grillning tills den blir färdig.

Filmsnutt på en grillare med juste Whiskey röst :)
http://www.youtube.com/watch?v=xS6R2IzDI10&feature=channelHögt underhållningsvärde med denna metod Hahaa! Burken fyllde jag med  öl, vitlök, chili!

 
Sen var det bara hålla koll på tempen i......i ett par timmar och pensla den någon gång då då med vitlökssmör och soja så blir den så här fin...och GOD kan jag lova!


Inspirerad av kyckling grillningen så ville jag testa något lite mer avancerat så det fick bli BBQ ribs som grillades i låg värme runt 120-130 grader i över 3 timmar med lite äppelträdsspån på glöden lite då då för att få lite röksmak och så penslade jag ribsen varje halvtimme med en sås gjord på Worcestershire sås, honung, äppelcidervinäger, chilisås, öl och en skivad lök.


Kryddat o klart med BBQ såsen brevidGrillen uppvärm med bara kol i ena kanten och en droppform under gallret.På gallret och första penslingenLite spån av äppelträd som ligger i blöt så dom inte brinner upp direkt när man lägger dom på koletDrygt 3 timmar senare e det dags o äta..och gött blev det!!

Idag blev det BBQ igen så då fick det bli hel karrestek under tiden jag byggde ett halvprovisoriskt vedförråd.
Perfekt sätt o laga mat när man kan hålla i trädgården samtidigt :)


Så gott kan det se ut efter drygt 2 timmarPerfa..fick byggt mig ett halvprovisoriskt vedförråd under tidenDags för Lördags Supé :)

Trava ved...Söndagsnöje?


Marko K
 
Husmeck o svamp...

Ännu än helg som gått till husmeck med målande o duttande men en liten svamptur hann vi med i Lördags :)Objudna grillgäster!


Marko & Co