5 år sedan nu...

..och man inser att tiden den bara rusar på!
Man får sig en tankeställare varje årsdag med att man lever på lånad tid.

Tidningar har ringt och velat ha intervjuer men jag har avvisat dem och väljer lägga lite foton på det här sättet iställlet utan att kvällstidningarna får tjäna extra pengar på andras livsöden...
Hannes & Mamma Sussi Khao Lak December 2004Jag & grabben Khao Lak Dec 2004


Vi hade hunnit vara i Thailand i en fantastisk månad och skulle åka hem dagen efter katastofen...sista jag han beställa var taxi till flyget dagen efter...
Dagen efter så spreds det här fotot med efterlysningen om Hannes föräldrar...jag låg på annat sjukhus helt omedveten om att han  också överlevt!Återträffen efter ett par dar...fantastisk känsla...Hannes såg mest undrande ut varför alla var så ledsna när vi äntligen träffades...hans första ord till mig var..."den stora dumma vågen!"
bilden e från en filmsnutt från Reuters har jag för migHannes blir tröstad av farmor, dom hade återförenats dagen innan mig och farfar.


På Phukets flygplats Nyårsafton 2004 i väntan på ambulansflyg hem!

Den sista familjemedlemmen fick vi vänta 3 månader till innan vi fick hem henne...
Suzanne Bergström...vi glömmer dig aldrig!


Min lilla version av en katastrof som påverkart så ofattbart många liv...


Marko K
Min tanke går till alla andra drabbade idagGod Jul 2009

Önskar alla en God Jul!!


Då var julens bästa tradition avklarad ;)


// Marko & Co

Luciasegling 10 dec 2009

Förra onsdagen hade vi bestämt tid för att segla båten till Göteborg för upptagning men ödet ville annorlunda...


Frostig morgon i göteborg...


...och ännu frostigare i Björlanda!

När vi skulle kasta loss och startade motorn så började summern för varm motor tjuta...det visade sig att vakum ventilen hade frusit så det kom ingen kylning till motorn, så denna dagens segling fick ställas in...riktigt synd för det var en av dom finaste vinterdagarna som går o få.


Sen när jag kom tillbaka till båten efter helgen så så såg att ruffluckorna stog öppna!!
Tänkte en sekund om jag glömt o stänga dom innan jag fattat att jag haft ovälkommet besök :(
Kräken hade bänt upp dörrarna med en stor skruvmejsel och rivit ut allt som fans i båten o tagit med sig det som passade...
Dom snodde bilstereon, alla verktyg, ficklampor, sjökort!!? och en halv whiskey flaska!! 
Riktiga höjdar gansters verkar det vara fast tråkigaste var nog ändå o röja upp efter dom och att luckan har fått sig en törn.


Så nu igår så gjorde vi ett nytt försök att segla båten och det blev en fin segling med 2 plus gradet o mulet i början till att det klarnade upp och blev lite minus till solnedgången...otroligt fint o se göteborg tändas upp i
"blå timmen" från älven...rekommenderas!! :)Go med medvindssegling i Björkofjorden...Vinterseglarn ser sammanbiten ut ;)Började klarna upp till eftermiddagenSåg flera ensamma sälar som inte verkade ha ont av det kylslagna vädretMycket yrkestrafik i älvenMotströmmen var lite enerverande kändes som bojarna åkte fortare ibland ;)Älvsborgsbron och Bockkranen
Torrdockan glänser som guld


Läppstiftet och barken Viking lyser som värsta DisneylandetDetta fina foto får avsluta bildserien blå timmen för sen blev det för mörkt för att kunna fotografera.Sen på kvällen så bjöd firman på julbord så det blev en händelserik dag med både segling och tradionellt julfirande på Liseberg ;)


// Marko K
Contrast 33 "Silence"
    


Fullt upp med nytt projekt!

Vart lite dåligt med uppdateringar på sistone, men det e bara för att man e mitt upp i ett nytt jätte projekt.
Helrenoverng av Bastu, relax och badrum.
 lögger lite foton på renoveringen


Bastu ritningen som jag tänkt bygga efter...
Liggande panel i helst något mörkt träslag och mörka lavar i Värmebehandlad Asp
Natursten bakom aggregatet och juste belysning e planen
Så såg den gamla bastun ut som var byggd någon gång på 80-talet. den var felbyggd från början tex utan golvbrunn och panelen ända ner till golvet så allt spill vatten sögs upp i panelen och isoleringen...
men den har dugit fint i snart 10 år men nu e det dags för uppfräshning :)
Nu e allt utrivet och ny golvbrunn är bilad i plattanDammade lite när man sågade ut för brunnen i golvet
Hannes hjälper till o gjuta en ny tröskel till bastunNya brunnen fast gjuten
Flytspackling pågår...har gjort ramen för att kunna stå och jobba o hälla i spacklet och sedan skall jag ta bort den o få ett fint fall mot brunnenFlytspacklingen klarHär e klinkersen laggd och Skiffer mosaiken bakom aggregaten dessutom har jag reglat upp på nytt och med luftspalt mot ytterväggarna (man ser på bilden ståltrådarna som skall hålla isoleringen från ytterväggen).


Nu börjar panelen komma upp men jag tycker den blev för ljus...men så läste jag på en Finsk sida om hur man betsar bastupanel så det tänker jag prova på för att få mörkare panel.
Sen e det dags för lavarnaHär har glasdörren kommit på plats och alla foder o lister.
Lite tidskrävande med alpanelen var att man inte kunde få tag i al lister eller foder i Göteborg så jag fick tillverka dom av själva panelen med en överhandsfräs men det blev bra till slut ;)

Ramen till nedre laven färdig...Kunde inte hålla mig längre så jag la upp ett par plankor på ramen och en pall tjuvstartade lite för att "prova ventilationen" ;)Resultat efter ett par sena kvällar senare...Lavarna är bara tillsågade återstår o kruva fast dom i läkt med lagom mellanrum o lite småfix kvar med :)Hannes godkände bastun med...skönt!! ;)
Snickrade ihop en barn/fotpall av rester av lavarna...
Här har jag fått installerat ryggstödsbelysningen, dimmerstyrd såklart...blev riktigt bra!

fortsättning med relax avdelningen följer...


Marko K