"Silence" En Contrast 33


185651-44


"Silence" är en  Contrast 33 av årsmodel 1986 och är varsbyggd (Contrasten såldes även som halvfabrikat).
Motorn är en Yanmar 2GM20 och Lystalet ligger på 1.16 så det bådar för goda seglings egenskaperna.

Båten heter som bekant "Silence" och gummidingen med sin "Johnson" blir ju självklart "Not Silence"

Jag tycker Contrasten känns snabb och mycket välbalancerad att segla och har ett gott driv i dom flesta vindar, en riktig allroundbåt.

Den har en mycket välplanerad stor sittbrunn med  perfekt lutade tofter som e riktigt bra vid segling och slösittning i hamn men inte riktigt lika bekvämt när man sitter runt Lagunbordet och sittbrunnssargarna är skönt rundade.
En stor fördel med sittbrunnen tyckte jag när jag jämförde liknande båtar var att sittbrunnssargen e plan hela vägen till ruffskottet så det är exemplariskt lätt att kliva ner i sittbrunnen även med sprayhooden uppe o med stora väskor mm och vice versa.

"Silence" har den "nya" inredningen i lackad mahogny, l-pentry, toa vid nedgången och en dubbelslaf bak i stickkojen istället för "dinetteversionen" med dubbla enkel kojer bak mm.
Ja tycker inredningen är mysig och bra planerad med möjlighet att gå på båda sidor salongsbordet till förpiken och bra med utrymme precis vid trappan upp till sittbrunn så man inte behöver springa på varandra hela tiden, alla kojer e fullängd och man sover bra upp till 6 pers, förrutom stickkojen som kan va lite låg under sittbrunnen, men sover man lite diagonalt så sover 2 vuxna hur bra som helst.
Har sovit runt 70 nätter i år (2007) och tycker att båten har funkat över förväntan som bobåt. Den e torr och upplevs som välventilerad. Den utrustad med en värmare Wallas 2400 med 3 utblås som jag skall komplettera med ett blås till till stickkojen som kan kännas kall vid tidiga vår- som sena höstseglingar. Annars räcker värmaren till bra om man kompletterar med en fotogenlampa över salongsbordet vid riktigt kalla (frost)nätter.

Takhöjden e inte så hög (180cm ) så det får man på köpet som kompromiss för det fina slanka utseendet med låga fribord, låg kilformad överbyggnad och bredd endast på 307cm.
Jag e 175cm lång så båten känns som byggd för mig...

Kvalitetet känns bra och gedigen med blyköl, sandwich skrov/däck, blank gelcote, genomgående selden rigg, Lewmar luckor och fin proponelig inredning i mahogny, snickerier med proffesionel passning i dörrar, lister, luckor och durk i 18 mm teakplywood!

Andra fördelar förrutom inredning med den nyare modellen tycker jag e att man får en stort stuvfack i babords sittbrunntoft, ankarbox i fören, extra skyligt bakom masten, placering av motorpanel  bakom rorkult.

Segla o se glad ut!!
// Marko K

image597Lite länkar;

Sailguide.se om Contrasten

Svenska Contrast Förbundet

VR360 Panorama på inredningen

Privat Norsk Contrast sida "Ariel"

En annan Norsk sida med Contrast 33

Ett Contrast 33 test  i norska  tidningen "Seilas & Båtliv" nr 1/89 (pdf format)

Contrast 33, HR34, IW31, Linjett33 och X102 "Beg i test" i Båtnytt 1999

Contrast 33 test 2001

Contrast 33 swe 201 "Juad" blogg

Askos renovering av Contrast 33 Swe176 "Grå"


// Marko K


 

 
image511
Den fina inredningen

185651-599

image512

image513
Smögen April 2007


image514

image596

185651-601

Kommentarer
Postat av: Lucas

Tack för de många underbart vackra bilderna!

Men var är den sista bilden tagen någonstans?

Tacksam för svar!//Lucas

2008-10-25 @ 00:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback