Vårens båtfix 2011

Litet fotocollage på vårens båtfix!
Projekten var följande
*
Fixa hajfenor så man kan ha sträckta mantåg o ha lösa band som ryggstöd i sittbrunnen.
*Septitank med däcktömning
*Borra ventilationshål i alla stuvfack och lösa med snygga helst osynliga ventilationhål.
*Göra nya kölsvinsdurkar
*Lacka nedgången till salongen
*Fixa glapp i roder
*Smörja o rengöra alla wincharna
*Optimera riggen till mitt "nya" storsegel, med bla akterstagslatta och ny akterstag i dyneema och förbättring av befintlig akterstagssträckare från 8 gångers utväxling till 32 gånger med hjälp av kaskader.

Rengjord o polerad på utsidanRodret lossat......alla delarn till nedre roder fästet, bronnsbussningarna var helt ok så det räckte o slipa ner e flänsen på den rostfria bygeln så man kunde dra åt dom lite hårdare.Septitanksprojektet klart!
"Hajfena" till styrbord ;)Mitt nästan "nya" storsegel...bottenmålad"Kölsvinsdurkar" ?Sicken tur att dom passade ;)Ventilation i förpik inte så osynliga men snygga enligt mig, borrat dessutom 39mm hål mellan småskåpen och garderoberna och hål i taket i garderoberna så luften kan vandra fritt.
Borrade hål i överkant i salongsbritsarna o täckte dom med mahognyringar.
Sen hål i alla styvutrymmen i stickojen och pentryt...tur att dom inte syns.Mahognyringar under lackning till salongbrits fronternaLackning pågår.Rigg genomgång och tamprengörning, avfetta o rengöra likrännan så nya seglet inte skall bli nersmutsat på en gång plus smörjning med teflonspray i rännan.Akterstagssträckare projekt från 8 gånger utväxling till 32 gånger.

Det var lite av vårpysslet

Marko K
Contrast 33 "Silence"
Swe 195

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback